Malmros-kavalkade i Vindinge

Til årets sommermøde 2. pinsedag kommer en af dansk films helt store skikkelser, Nils Malmros, til Vindinge-Kullerup Pastorat, og som optakt til besøget vises tre af hans vægtigste film i konfirmandstuen ved Vindinge Præstegård.

Ved den første visning, der finder sted onsdag den 18. marts 2015, gælder det den selvbiografiske film At kende sandheden fra 2002.

At kende sandheden er Nils Malmros’ historie om sin far, hjernekirurgen Richard Malmros, og dennes moralske dilemma i forbindelse med brugen af det kræftfremkaldende stof Thorotrast. I filmen forsøger den gamle og svagtseende Richard Malmros at gå sine gamle journaler igennem for at se, om der var noget, han kunne have gjort anderledes, mens hans søn, spillet af Søren Østergaard, hjælper ham med at læse de mange journaler.

Det er historien om en far og en søn, men også om den pligtopfyldende læge, hvis barndom var præget af Indre Mission. På den måde skriver filmen sig også ind i rækken af Malmros’ nænsomme barndomsskildringer.

Filmen vises kl. 19.30 i konfirmandstuen ved Vindinge Præstegård, Bøjdenvej 116. Det er gratis at se med – men for kaffe og kage undervejs må man meget gerne lægge en 20’er.

At kende sandheden

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s