Medrivende nybyggersange

Tusinder af europæere har søgt lykken i USA. Indvandrerne flygtede fra forfærdelig fattigdom og håbede på et bedre liv på den anden side af Atlanten. Med sig tog de deres sange, som kan høres i Vindinge Kirke onsdag den 25. september 2013 kl. 19.

Sangeren Kristin Lomholt, der i 10 år har boet i det sydlige USA, giver os en fortælling i ord og musik sammen med violinisten Thyge Søndertoft Pedersen og guitaristen Sigurd Hockings, der er en af de mest virtuøse og alsidige folk-guitarister i Danmark.

Sang, violin og guitar er en besætning, som man brugte på nybyggernes tid. Der venter derfor tilhørerne en autentisk oplevelse, hvor der bliver åbnet en dør til det land, de første nybyggere betrådte.

De medrivende nybyggersange spænder fra sorg til glæde og bliver krydret med anekdoter om en fascinerende tid, hvor kun de stærkeste overlevede.

De europæiske indvandrere i USA oprettede nye lokalsamfund og dermed også nye kirkesamfund. Her genopstod folkesange fra den verden, som man havde forladt. Sammen med folkesangene, der i nogle tilfælde kan dateres tilbage til middelalderen, genfandt indvandrerne også hymner, og der blev skrevet nye.

Koncerten er gratis, og alle er velkomne. Og hvis du ikke kan vente, kan du allerede nu få en forsmag på nybyggersangene.

Kristin Lomholt

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Arrangementer, Koncerter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s