At give troen krop

Folkekirkens version af kristendommen bygger på reformatoren Martin Luther, og i den lutherske tradition har hovedvægten været lagt på ordet og intellektet.

Men det er ikke nok i det 21. århundrede. Vi er stivnet i en luthersk ortodoksi og savner både åndelig fordybelse og helt konkrete redskaber til at give troen et levende udtryk.

Det mener pilgrimspræst Elisabeth Lidell, der gæster Vindinge-Kullerup Pastorat og ud fra sine egne erfaringer kommer med bud på det, hun kalder en kristen trospraksis. Og med det tænker hun blandt andet på bøn, meditativ bibellæsning, åndelig vejledning, retræte og pilgrimsvandring.

I sit foredrag om kristen spiritualitet – et andet ord for den åndelige fordybelse, som flere og flere folkekirkekristne efter hendes opfattelse længes efter – fortæller hun, hvordan man efter hendes mening kan give troen krop i det nye årtusind. Vel at mærke med inspiration fra de erfaringer, som kristne gennem 2000 år har gjort sig i deres søgen efter sammenhæng og mening i tilværelsen.

Aftenen byder også på en udfordring, lover Elisabeth Lidell. Deltagerne skal nemlig bryde blufærdighedstærsklen omkring trosemner, idet de i små øvelser skal tale med hinanden om deres såkaldte fromhedsliv samt gennemføre en bibelmeditation over en evangelietekst.

Elisabeth Lidell er født på Ærø og virker i dag som retræteleder, åndelig vejleder samt underviser på Pastoralseminariet i Aarhus. Hun er desuden tilknyttet Risskov Kirke i Aarhus som pilgrimspræst.

Alle er velkomne til foredraget, der holdes onsdag den 24. april kl. 19.00 i konfirmandstuen ved Vindinge Præstegård, Bøjdenvej 116.

Elisabeth Lidell

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Foredrag og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s