Et lys for den, der gik bort

Allehelgen er en gammel skik, der tidligere var forbundet med allesjælesdag. Mange kirker landet over holder fast i denne tradition og bruger dagen til at sende en særlig tanke til de mennesker, vi ikke har blandt os længere.

Således også i Vindinge-Kullerup Pastorat. Søndag den 4. november kl. 10.00 holder vi i Vindinge Kirke en gudstjeneste, hvor vi mindes de mennesker, vi har måttet tage afsked med i pastoratets to sogne i løbet af året.

Traditionen tro har vi indbudt forskellige kunstnere til at deltage. I år en strygerkvartet bestående af fire piger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der blandt andet vil spille Sjostakovitjs 8. strygerkvartet – en både stille, dyb og hurtig, hysterisk melodi, som vækker mange slags følelser i den, som lytter.

Med os har vi også de to professionelle dansere Julie Kunz og Maria Guldmann. De to har lavet koreografi til Sjostakovitjs musik, hvor dansen og dens bevægelser understreger musikkens stemninger: fortvivlelse, smerte, monotoni og meget mere.

I løbet af gudstjenesten vil vi læse navnene op på dem, der er gået bort siden sidste allehelgensdag, og der vil være ro til eftertanke og mulighed for at tænde et lys.

Lyset er et billede på, at det, som et andet menneske har betydet for os, stadig lever i vores erindring, og samtidig er det et symbol på, at dette menneske nu er i Guds lys omsluttet af Guds varme og kærlighed.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Gudstjenester, Musik og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s